A higiénia szakértője...

Tel.: +36-30/630-4688

8200 Veszprém, Kistó u. 25.

Hétfőtől - Péntekig: 8:00-16:00

0

4 éve

Mire ügyeljen a takarítószerek használatakor?


A most aktuális tavaszi nagytakarításhoz többféle takarítószerre is szükségük van az embereknek. Közöttük sok olyan termék megtalálható, amikkel rendkívül hatékonyan lehet tisztítani és fertőtleníteni a különböző felületeket, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezek a takarítószerek veszélyesek is lehetnek az emberei szervezetre. A szerek jelentős része maró vagy irritatív hatású, ezért, amikor ezeket a terméket használja, a balesetek, rosszullétek elkerüléséhez legyen körültekintő, és tartsa be a címkén található óvintézkedésre vonatkozó szabályokat!
 
Vannak olyan figyelmeztetések, amiket nem mindig szoktak feltüntetni a takarítószerek használati utasításában. Például azt, hogy mérgező klórgáz keletkezhet az otthonában abban az esetben, ha klórtartalmú és savas takarítószereket összeönt, vagy egyidejűleg alkalmazza a felületeken. Ilyenkor pezsgés és szúrós szag jelzi a klórgáz keletkezését. Semmiképp se használjon például egyszerre penészirtót és vízkőoldót, mert az így létrejött klórgáz a szem vagy a felső légutak szöveteivel érintkezve erősen irritáló hatású. Kis mennyiségű gáz belégzése is komoly rosszullétet, égő érzést okoz az orrban és a torokban, és köhögésre ingereli az embert. Nagyobb mennyiségben a klórgáz belélegzése mellkasi fájdalmat vált ki, ami miatt nem kizárt, hogy kórházi ellátásra, megfigyelésre van szükség.

Nagyon fontos, hogy a különböző takarítószereket úgy használják az emberek, hogy a háztartásban lévő gyerekek sem legyenek kitéve veszélynek. A felmérések szerint évente legalább 1200, négy év alatti gyermek kerül kórházba, takarítószer okozta mérgezés miatt. Az esetek többségéről utólag kiderült, hogy szülői gondatlanság okozta, tehát megelőzhetőek lennének ezek a helyzetek. Ha Önnek is van gyermeke, nagytakarításkor ügyeljen arra, hogy a használt takarítószerekkel ne érintkezhessen a kicsi, a munkálatok befejeztével a termékeket pedig tartsa zárt, a gyermek számára elérhetetlen helyen!
 
Ha kérdései lennének a témával kapcsolatban, vagy valamelyik termékünkről szeretne bővebb információkat megtudni, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!
 
« Vissza a listához
Replica Watches
Cartier Replica Watches Cartier Ballon Bleu Replica Watches Calibre de Cartier Replica Watches Omega Replica Watches Omega Aqua Terra Replica Watches